Višně lyofilizované celé 40 g
Kód: 00111-1Detailní popis produktu
Višně mrazem sušené
Višně se řadí mezi peckoviny, jsou červené barvy a nejsou tak populární jako třešně. My vám je teď ale představíme a vsadíme se, že vám hned více padnou do oka.
Jaký je rozdíl mezi višněmi a třešněmi? Možná, že by je mnoho z nás na první pohled ani nerozeznala, ale rozdíl v nich přece jen je. Višně jsou oproti třešním kyselejší, mají měkčí dužinu a tenkou slupku. Zároveň višně rostou na menším stromku s tenkými větvemi.
Něco málo z historie. Višně pocházejí původem z Asie, ale na naše evropské území je dovezli až Římané okolo 12. století. V dnešní době jsou, díky své relativní nenáročnosti, višně pěstovány téměř po celém světě.
Co dávají našemu tělu? Abychom byli upřímní, tak moc vitamínů v nich nenajdeme. Pouze vitamíny C a B, ale nejedná se o nějaké výrazné množství. To ale višně doženou na podílu minerálů – obsahují totiž vápník, železo, jód, mangan, zinek a draslík. Zároveň slouží jako očisty těla, protože dokáží čistit naši krev, ledviny i játra. Nové studie údajně dokazují, že barvivo, které je ve višních obsaženo, má blahodárný vliv na vznik inzulínu, což může pomoci lidem s cukrovkou.
Kam lyofilizované višně využít? Lyofilizované znamená, že višně byly usušeny mrazem. Díky této metodě si skvěle zachovaly svou barvu, tvar i chuť. A kam je využít? To je naprosto jednoduché – přece kam jen budete chtít! Ať už do kaší nebo ovocných a oříškových směsí, tak i jen tak jako zdravé občerstvení.
Složení: 100 % višně
Země původu: EU
Balení: 40 g
Minimální trvanlivost: min. 18 měsíců od datumu výroby
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C)
Nutriční hodnoty na 100g výrobku | |
ENERGIE [kJ / kcal] | 1481/351 |
TUKY [g] | 3,2 |
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] | 0,7 |
SACHARIDY [g] | 63,1 |
z toho CUKRY [g] | 63,1 |
BÍLKOVINY [g] | 5,7 |
VLÁKNINA [g] | 6,6 |
SŮL [g] | 0,03 |
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Chemicko-fyzické vlastnosti | |
OBSAH VODY | max. 5% |
ČISTOTA | 99,90 % |
Mikrobiologické vlastnosti | |
CELKOVÝ POČET MIKROORGANISMŮ | < 100.000 cfu/g |
KVASINKY | < 2.000 cfu/g |
PLÍSNĚ | < 2.000 cfu/g |
E.COLI | < 10 cfu/g |
SALMONELLA | negativní |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ovoce sušené mrazem |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Země původu: | Německo |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.