Višně lyofilizované celé 40 g

Kód: 00111-1
Skladem (9 ks)

Višně se řadí mezi peckoviny, jsou červené barvy a nejsou tak populární jako třešně. Višně jsou však mnohem bohatší na minerály a údajně dokáží pomáhat proti cukrovce.  Lyofilizované znamená, že višně byly usušeny mrazem a díky této metodě si skvěle zachovaly svou barvu, tvar i chuť.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Višně mrazem sušené

Višně se řadí mezi peckoviny, jsou červené barvy a nejsou tak populární jako třešně. My vám je teď ale představíme a vsadíme se, že vám hned více padnou do oka.
Jaký je rozdíl mezi višněmi a třešněmi? Možná, že by je mnoho z nás na první pohled ani nerozeznala, ale rozdíl v nich přece jen je. Višně jsou oproti třešním kyselejší, mají měkčí dužinu a tenkou slupku. Zároveň višně rostou na menším stromku s tenkými větvemi.
Něco málo z historie. Višně pocházejí původem z Asie, ale na naše evropské území je dovezli až Římané okolo 12. století. V dnešní době jsou, díky své relativní nenáročnosti, višně pěstovány téměř po celém světě.
Co dávají našemu tělu? Abychom byli upřímní, tak moc vitamínů v nich nenajdeme. Pouze vitamíny C a B, ale nejedná se o nějaké výrazné množství. To ale višně doženou na podílu minerálů – obsahují totiž vápník, železo, jód, mangan, zinek a draslík. Zároveň slouží jako očisty těla, protože dokáží čistit naši krev, ledviny i játra. Nové studie údajně dokazují, že barvivo, které je ve višních obsaženo, má blahodárný vliv na vznik inzulínu, což může pomoci lidem s cukrovkou.
Kam lyofilizované višně využít? Lyofilizované znamená, že višně byly usušeny mrazem. Díky této metodě si skvěle zachovaly svou barvu, tvar i chuť. A kam je využít? To je naprosto jednoduché – přece kam jen budete chtít! Ať už do kaší nebo ovocných a oříškových směsí, tak i jen tak jako zdravé občerstvení.

Složení: 100 % višně 

Země původu:  EU

Balení: 40 g

Minimální trvanlivost: min. 18 měsíců od datumu výroby

Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C)

Nutriční hodnoty na 100g výrobku
ENERGIE [kJ / kcal] 1481/351
TUKY [g] 3,2
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] 0,7
SACHARIDY [g] 63,1
z toho CUKRY [g] 63,1
BÍLKOVINY [g] 5,7
VLÁKNINA [g] 6,6
SŮL [g] 0,03

Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit. 

Chemicko-fyzické vlastnosti
OBSAH VODY max. 5%
ČISTOTA 99,90 %

 

Mikrobiologické vlastnosti
CELKOVÝ POČET MIKROORGANISMŮ < 100.000 cfu/g
KVASINKY < 2.000 cfu/g
PLÍSNĚ < 2.000 cfu/g
E.COLI < 10 cfu/g
SALMONELLA negativní

Doplňkové parametry

Kategorie: Ovoce sušené mrazem
Hmotnost: 0.1 kg
Země původu: Německo

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: