Ořechy

Nejprodávanější

shutterstock 287113880
Mandle Natural Valencie 5kg
Skladem (>10 ks)
Kód: 566/5K
 
shutterstock 1008328501
Kešu Natural Split - půlky BIO
Skladem (5 ks)
Kód: 966K
 
shutterstock 199227863
Kešu Natural W240 5kg
Skladem (>10 ks)
Kód: 767/5K
 
shutterstock 1036889638
Mandle Natural BIO 5kg
Skladem (>10 ks)
Kód: 565/5K
 
shutterstock 201992803
Mandle blanšírované 5kg
Skladem (>10 ks)
Kód: 802/5K
 
shutterstock 1209842374
Kešu Natural W320
Skladem (>10 ks)
Kód: 510K
 
Kokosový mix v čokoládě
Kokosový mix v čokoládě
Skladem (5 ks)
Kód: 261K
 
shutterstock 1639917724
Mandle v hořké čokoládě
Skladem (7 ks)
Kód: 171K
 
Bez názvu 1
Černý rybíz v jogurtu
Skladem (10 ks)
Kód: 791K
 
54 položek celkem
shutterstock 491638957
+ další
Kód: 756/5K1
shutterstock 1912501063 Kód: 845K
shutterstock 583188592 Kód: 436K
Bez názvu 1 Kód: 791K
shutterstock 58416067 (1)
Kešu drť LWP BIO 5kg
Skladem (2 ks)

Ať už jako základní ingredience do oříškového mléka, přísada do müsli nebo jako mňamka na zobání, kešu si zamiluje každý.

+ další
Kód: 066/5K
shutterstock 1008328501

Ať už jako základní ingredience do oříškového mléka, přísada do müsli nebo jako mňamka na zobání, kešu si zamiluje každý.

Kód: 966K
shutterstock 199227863
Kešu Natural W240 5kg
Skladem (>10 ks)

Ať už jako základní ingredience do oříškového mléka, přísada do müsli nebo jako mňamka na zobání, kešu si zamiluje každý. Jsou zdrojem vitamínů A, E, bílkovin, cukrů, omega...

+ další
Kód: 767/5K
shutterstock 1209842374
Kešu Natural W320
Skladem (>10 ks)

Ať už jako základní ingredience do oříškového mléka, přísada do müsli nebo jako mňamka na zobání, kešu si zamiluje každý.

+ další
Kód: 510K
shutterstock 108947006

Ať už jako základní ingredience do oříškového mléka, přísada do müsli nebo jako mňamka na zobání, kešu si zamiluje každý.

+ další
Kód: 274/5K
Nahoru
Další produkty

Ořech je skořápkových ovocem produkovaným stromy - ořešáky. Toto ovoce se liší od ostatních druhů semen skořápkou a tím, že obsahuje velmi vysokou hladinu polynenasycených mastných kyselin. Ořechu jsou v naší stravě málo zastoupené. Ořechový olej byl široce používán ve středověku až do 19. století. Dnes je ovšem jeho konzumace méně významná.
Přínos konzumace ořechů
Zlepšení kardiovaskulární zdraví. Více než 70% lipidů v ořechách jsou polynenasycené mastné kyseliny ve formě omega 3. Tyto mastné kyseliny přispívají k dobrému kardiovaskulárnímu zdraví. Intervence lipidů v krvi skutečně snižuje hladinu špatného cholesterolu v krvi. Denní konzumace ořechů skutečně snižuje hladinu špatného cholesterolu v krvi , hladina dobrého cholesterolu a triglyceridů zůstává stejná. Cévy se také stávají pružnější a dochází ke zlepšení kardiovaskulárního zdraví.
Silný antioxidant
Mezi jinými rostlinami jsou ořechy na druhém místě kvůli jejich antioxidačním vlastnostem. Ořech obsahuje několik sloučenin, díky nimž je dobrým antioxidantem: kyselina ellagová a kyselina galová. Tyto sloučeniny potlačují špatný cholesterol, aniž by snižovaly hladinu dobrého cholesterolu. Ořechy obsahují taky melatonin, antioxidační sloučeninu, která se konzumací ořechů zvyšuje v krvi. Vitamín E obsažený v ořechu má také antioxidační roli. Hladina tohoto vitaminu však výrazně klesá po třech měsících skladování ořechů v chladu, proto se měli konzumovat hlavně čerstvé stavu.
Další výhody
Ořech je bohatý na vlákniny. Tato vlákna pomáhají předcházet zácpě a bojovat proti ní, jakož i snižují riziko rakoviny tlustého střeva. Strava bohatá na vlákninu také pomáhá omezit riziko kardiovaskulárních chorob a cukrovky typu 2. Ořechy jsou bohatá na lipidy, ale její konzumace nevede k nárůstu hmotnosti. Mastné kyseliny obsažené v ořechu jsou ve skutečnosti nenasycené, což vede k pocitu sytosti rychleji, ale také umožňuje větší spotřebu kalorií.
Negativa konzumace ořechů
-Riziko tvorby močových nebo ledvinových kamenů. Ořechy obsahují oxaláty které napomáhají tvorbě kamenů.
-Alergie
Ořechy jsou ovocem, které obsahují také značné procento bílkovin.
Asi u jednoho procenta lidí konzumace těchto bílkovin vyvolává nepřiměřenou imunitní reakci.
Velkým rizikem těchto alergii je to, že i konzumace stopových množství
může vyvolat smrtelně nebezpečnou anafylaxii
Alergie na skořápkové plody je celoživotní.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení