Lucuma prášek BIO 200 g LES FRUITS DU PARADIS

Kód: 196-1
BIO
Skladem (>10 ks)
Lucuma je subtropické ovoce, které hojně roste v Andách. My jsme z ní udělali prášek, který se dá delší dobu uchovávat a využijete ho jako sladidlo s přínosem potřebných živin.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Lucuma je subtropické ovoce, které hojně roste v Andách (v Jižní Americe).
Odkud se vzalo? Pravděpodobně z Jižní Ameriky, kde roste dodnes. Historikové se dokonce domnívají, že lucuma byla známá ještě před érou Inků, avšak mnozí ji datují právě do jejich doby, proto se jí také přezdívá zlato Inků.
Jaké jsou její výhody a jak působí na naše tělo? Už kdysi se lucuma používala na podporu pokožky – údajně na ni může mít protizánětlivé účinky a zpomaluje její stárnutí. Dále se používala jako lék na lepší trávení. Podle novějších studií toto ovoce údajně pomáhá snižovat krevní cukr a tlak. Dále se šušká o tom, že by lucuma mohla mít pozitivní vliv na plodnost žen – pomáhá totiž udržovat hormonální rovnováhu. Je bohatá na vlákninu a antioxidanty. Najdeme v ní vitamín B i C a minerály jako jsou železo, fosfor a vápník. Lucuma má sice sladkou chuť, ale má poměrně nízký glykemický index, což může potěšit diabetiky.
K čemu využít prášek z lucumy? Lucuma je známá tím, že se bohužel rychle kazí. Tomu ale můžeme předejít právě tím, že ji osušíme a uděláme z ní prášek, a tak ji můžeme s radostí používat i poměrně dlouhodobě. Prášek lze využít jakožto přírodní sladidlo do smoothies, kaší, využijete ho i při pečení nebo třeba do pudinků. Na rozdíl od běžného cukru nám jídla nejen osladí, ale také obohatí o potřebné živiny.


Složení: 100 % lucuma BIO
Balení: 200 g
CZ-BIO-002 Bio Bio
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Výživové údaje ve 100 g výrobku
Energetická hodnota367 kcal
Tuky0,80 g
z toho nasycené0,20 g
Sacharidy85,00 g
z toho cukry14,00 g
Vláknina22,00 g
Bílkoviny6,00 g
Sůl0,05 g
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.

Doplňkové parametry

Kategorie: Exotické ovoce
Hmotnost: 0.2 kg
Země původu: Peru

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: