Žito BIO

Kód: 387K
BIO
Skladem (>10 ks)

I když se na něj v poslední době dost zapomíná a stále populárnější je pšenice, žito je plné vitamínů, minerálů a mnohem lépe se tráví. Nyní v té nejvyšší BIO kvalitě.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Žito bylo v České republice do 60. let minulého století nejpěstovanější obilovinou. Bohužel, v dnešní době je postupně nahrazováno pšenicí. My vám chceme o žitu prozradit více a ukázat, že je nefér, že je tato obilovina tak opomíjená.
Proč je populárnější pšenice? Odpověď je vlastně jednoduchá – obchodníkům více vydělává. Zajímavé je, že tomuto trendu rozšiřování konzumace pšenice podléhá za poslední roky hlavně Česká republika. Například v takové Severní Evropě (Skandinávii) se pšenice víc a víc omezuje a nahrazuje ji právě námi rozebírané žito. Právě skandinávští vědci údajně přišli na to, že je žito zdravější – dokonce prý obsahuje nespočet látek, které mají protinádorové vlastnosti, zároveň chrání naše srdce před kardiovaskulárními nemocemi.
Co dále žito obsahuje? V žitném zrnu najdeme nejvyšší podíl aminokyseliny lysin, která pomáhá tvořit kolagen – právě mnoho lidí trpící řídkými kostmi, postrádají tuto aminokyselinu. Dalšími zdravými látkami v této obilovině jsou vitamín B, E a minerály jako je třeba železo. Žito je zároveň oproti pšenici lepší na trávení díky vyššímu obsahu vlákniny.

Rada pro vás: Jak si vybrat správné žitné pečivo? Pokud v obchodě najdete označení pečiva jako „pšenično-žitné“, můžete si být jisti, že kupujete především pšenici mírně smíchanou s žitem. Pokud ale chcete pečivo s vysokým obsahem žita, výrobek musí nést označení „žitný“, tehdy musí obsahovat minimálně 90 % tohoto obilí. Proč si ale neudělat vlastní mouku z toho nejlepšího BIO žita, které vám právě nabízíme a neudělat si kvalitní žitný chléb z pohodlí domova? Naše žito je v té nejvyšší BIO kvalitě a potěší vás ať už namleté jakožto mouka nebo dokonce jako příloha k vašim oblíbeným jídlům.


Složení:
100 % žito BIO 

Země původu: Polsko

Balení: 25 kg

CZ-BIO-002/Zemědělská produkce EU 

Minimální trvanlivost: min 12 měsíců od okamžiku produkce 

Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)

 

Nutriční hodnoty na 100g výrobku: 

ENERGIE [kJ / kcal]:                                              1348 / 323

TUKY [g]:                                                                 1,7

      z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] :   0,3

SACHARIDY [g]:                                                      60,7

      z toho CUKRY [g]:                                              0,9

VLÁKNINA [g]:                                                         13,2

BÍLKOVINY [g]:                                                         9,5

SŮL [g]:                                                                    0,01

SODÍK [mg]:                                                             4

Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit. 

 

Chemicko-fyzické vlastnosti: 

OBSAH VODY: max. 15 %

ČISTOTA:  > 99,5 %

 

Mikrobiologické vlastnosti: 

CELKOVÝ POČET MIKROORGANISMŮ:                   < 1.000.000 KbE/ g

ENTEROBAKTERIE:                                                     < 100.000 KbE/ g

PLÍSNĚ:                                                                        < 10.000 KbE /  g

KVASINKY:                                                                   < 1.000 KbE /  g

E. COLI:                                                                         < 10 KbE/g

SALMONELLA:                                                              negativní v 25g

Doplňkové parametry

Kategorie: Obiloviny
Hmotnost: 27 kg
Země původu: Polsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: