Kurkuma mletá BIO
Kód: 01KDetailní popis produktu
Kurkuma je kořením, které najdete také pod názvem indický šafrán. Má výrazně žlutou barvu a silně aromatickou vůni, která je pro ni typická.
Proč je vlastně tak zbarvená? Toto koření obsahuje žluté barvivo kurkumin, které najdeme v mnohých potravinách – třeba do vanilkových produktů, aby byly žluté se přidává toto barvivo, aby například váš jogurt působil „více vanilkově“.
Jaké účinky má na naše zdraví? Mnohými lidmi je kurkuma stále nedoceněná – má úžasné účinky na žaludek a žlučník a pomáhá při problémech s nadýmáním. Dále posiluje naši imunitu a kladně pomáhá naší psychice. Dokonce skvěle působí na naše srdce a pravidelnou konzumací kurkumy je údajně možné předejít infarktu či mrtvici. Kurkuma je vhodná pro diabetiky, celiaky, vegetariány i vegany.
Kde můžeme kurkumu využít? Často se přidává v menší míře do jídel, aby je obarvila – ku příkladu v Asii se kurkumou často obarvuje rýže, aby měla krásně žlutou barvu. Ale toto koření není vhodné jen do rýže, ale také do omáček a polévek.
Zajímavost: Víte, že kurkumou lze bělit zuby? Ano, je to poněkud paradox, že právě žlutá kurkuma dokáže vybělit zažloutlé zuby, ale je to tak. Jak na to? Je to jednoduché! Ponořte navlhčenou hlavici kartáčku do kurkumy a jemně zuby vyčistěte. Tento proces můžete opakovat i několikrát za sebou. Na závěr si zuby vyčistěte zubní pastou, abyste docílili větrového pocitu v ústech a je hotovo – nyní máte zoubky jako perličky!
Složení: 100 % kurkuma BIO
Země původu: Madagaskar / Indie
Balení: 25 kg
CZ-BIO-002/Zemědělská produkce mimo EU
Minimální trvanlivost: min 24 měsíců od okamžiku produkce
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu
Nutriční hodnoty na 100g výrobku | |
ENERGIE [kJ / kcal] | 1501/359 |
TUKY [g] | 9,9 |
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] | 2,9 |
SACHARIDY [g] | 58,2 |
z toho CUKRY [g] | 3 |
VLÁKNINA [g] | 6,7 |
BÍLKOVINY [g] | 7,8 |
SŮL [g] | 0,095 |
SODÍK [mg] | 38 |
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Chemicko-fyzické vlastnosti | |
OBSAH VODY | < 12% |
OBSAH KURKUMINU | > 1,5 g/100g |
Mikrobiologické vlastnosti | |
CLOSTRIDIUM | < 1.000 KbE/g |
ENTEROBAKTERIE | < 1.000 KbE/g |
SALMONELLA | negativní ve 125g |
E. COLI | < 1.000 KbE/g |
PLÍSNĚ | < 100.000 KbE/g |
BACILLUS CEREUS | < 1.000 KbE/g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření |
---|---|
Hmotnost: | 27 kg |
Země původu: | Madagaskar |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.