Hřib dubový sušený 1-3 mm BIO 5 kg

Kód: 00016/5K
BIO
Skladem (2 ks)

Hřib dubový je údajně nejlépe vonící houbou, kterou můžete v lese najít a v sušeném stavu je ještě voňavější. Tak neváhejte a přivoňte si!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hřib dubový je údajně nejlépe vonící houbou, kterou můžete v lese najít. Běžně roste v listnatých a smíšených lesích v období května až října. Jeho název vychází z faktu, že hojně roste právě pod duby, ale najdete ho i pod habry, výjimečně pod jehličnatými stromy. V kuchyni je nejoblíbenějším hřibem, a to díky své neodolatelné chuti i vůni. Můžete z něj připravit báječnou houbovou polévku, dát ho do smaženice nebo z něj udělat krémovou omáčku. Avšak právě když je sušený, tak je nejlepší – zvláště pak v této podobě nejlépe vynikne jeho aroma. Tak jako čerstvý, sušený hřib dubový můžete využít na stejné recepty. Zajímavé je, že dubový hřib obsahuje velké množství bílkovin, vitamínů (a to především z řady B) a je silným antioxidantem, který podporuje náš imunitní systém.

Složení: 100 % hřib dubový BIO

Země původu: Evropa

Balení: 5 kg

CZ-BIO-002/Zemědělská produkce EU 

Minimální trvanlivost: max. 18 měsíců od data výroby v nerozbaleném obalu.

Skladování: chladné, tmavé a suché místo

Nutriční hodnoty na 100 g výrobku

ENERGIE [kJ / kcal]

1330/316

TUKY [g]

4,3

z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g]

0,71

SACHARIDY [g]

30,3

z toho CUKRY [g]

17,0

VLÁKNINA [g]

19,3

BÍLKOVINY [g]

31,3

SŮL [g]

0,24

Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.

Chemicko-fyzické vlastnosti

OBSAH VODY

max. 13 %

 

Mikrobiologické vlastnosti

CELKOVÝ POČET MIKROORGANISMŮ

< 500.000 cfu/g

KVASINKY

< 1.000 cfu/g

PLÍSNĚ

< 1.000 cfu/g

E.COLI

< 10 cfu/g

SALMONELLA

negativní v 25 g

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Sušená zelenina
Hmotnost: 6 kg
Země původu: Evropské společenství

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: