Hřib dubový sušený 1-3 mm BIO 5 kg
Kód: 00016/5KDetailní popis produktu
Hřib dubový je údajně nejlépe vonící houbou, kterou můžete v lese najít. Běžně roste v listnatých a smíšených lesích v období května až října. Jeho název vychází z faktu, že hojně roste právě pod duby, ale najdete ho i pod habry, výjimečně pod jehličnatými stromy. V kuchyni je nejoblíbenějším hřibem, a to díky své neodolatelné chuti i vůni. Můžete z něj připravit báječnou houbovou polévku, dát ho do smaženice nebo z něj udělat krémovou omáčku. Avšak právě když je sušený, tak je nejlepší – zvláště pak v této podobě nejlépe vynikne jeho aroma. Tak jako čerstvý, sušený hřib dubový můžete využít na stejné recepty. Zajímavé je, že dubový hřib obsahuje velké množství bílkovin, vitamínů (a to především z řady B) a je silným antioxidantem, který podporuje náš imunitní systém.
Složení: 100 % hřib dubový BIO
Země původu: Evropa
Balení: 5 kg
CZ-BIO-002/Zemědělská produkce EU
Minimální trvanlivost: max. 18 měsíců od data výroby v nerozbaleném obalu.
Skladování: chladné, tmavé a suché místo
Nutriční hodnoty na 100 g výrobku |
|
ENERGIE [kJ / kcal] |
1330/316 |
TUKY [g] |
4,3 |
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] |
0,71 |
SACHARIDY [g] |
30,3 |
z toho CUKRY [g] |
17,0 |
VLÁKNINA [g] |
19,3 |
BÍLKOVINY [g] |
31,3 |
SŮL [g] |
0,24 |
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Chemicko-fyzické vlastnosti |
|
OBSAH VODY |
max. 13 % |
Mikrobiologické vlastnosti |
|
CELKOVÝ POČET MIKROORGANISMŮ |
< 500.000 cfu/g |
KVASINKY |
< 1.000 cfu/g |
PLÍSNĚ |
< 1.000 cfu/g |
E.COLI |
< 10 cfu/g |
SALMONELLA |
negativní v 25 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušená zelenina |
---|---|
Hmotnost: | 6 kg |
Země původu: | Evropské společenství |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.