Jablečný prášek BIO 5 kg
Kód: 012/5KDetailní popis produktu
Možná, že si říkáte, co může být na jablkách tak úžasného, vždyť často na ulicích vidíme, jak se mnohdy nahnilá jablka válejí na cestách. Je pravda, že jablek si málo vážíme a jsou nedoceněným ovocem.
Jablko jako lékárna? Čtete správně – dříve se jablkům přezdívalo kulatou lékárnou díky jejich jedinečnému složení. Jablíčka obsahují mnoho vlákniny, ale jsou také bohatým zdrojem vitamínů A, B1, B2, B6, C, E, i vitamín K, který je důležitý pro správnou srážlivost krve, což může zabránit častému krvácení z nosu nebo pokud se vy, dámy, potýkáte se silnou menstruací, jablka by vám měla pomoci. Nejen vitamíny, ale rovněž minerály se nacházejí v tomto ovoci – mangan, draslík, železo, zinek, hořčík a další na nás čekají v této kulaté lékárně.
Něco málo z historie jablek. Toto ovoce je známé už tisíce let, vždyť všichni známe tu pasáž v Bibli, kdy Eva utrhne jablko ze Stromu poznání. Ale víte, že se nemuselo vlastně vůbec jednat o jablko? Asi okolo roku 1600 vznikaly první překlady Bible do angličtiny a tehdy se výraz apple (tedy jablko) využívalo na veškeré ovoce, které nebylo bobulí. Z toho vyplývá, že již zmíněná Eva mohla jíst klidně i jiné ovoce a tudíž naše jablíčko v tom může být zcela nevinně.
Jablečný prášek je něco, co bychom vám chtěli představit a doporučit. Jedná se o ta nejlepší sušená jablka, která byla namleta na prášek. Tento produkt lze využít jakožto sladidlo do dezertů, smoothies i kaší. Vašim pokrmům dodá přirozenou sladkost jablek a také tu báječnou chuť.
Složení: 100 % sušené jablko BIO
Země původu: Polsko
Balení: 5 kg
CZ-BIO-002/Zemědělská produkce EU
Minimální trvanlivost: min. 10 měsíců od okamžiku produkce
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)
Pozor: při použití jenom části obsahu je třeba sáček pečlivě uzavřít, prášek nasává vlhkost – hrozí ztvrdnutí!
Nutriční hodnoty na 100g výrobku | |
ENERGIE [kJ / kcal] | 1451/343 |
TUKY [g] | 0,4 |
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] | 0,1 |
SACHARIDY [g] | 92,4 |
z toho CUKRY [g] | 59,6 |
VLÁKNINA [g] | 15,0 |
BÍLKOVINY [g] | 0,38 |
SŮL [g] | 0,01 |
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Chemicko-fyzické vlastnosti | |
VLHKOST | 8% |
Mikrobiologické vlastnosti | |
CELKOVÝ POČET MIKROORGANISMŮ | < 100.000 KbE/g |
ENTEROBAKTERIE | < 100 kBe/G |
PLÍSNĚ | < 10.000 KbE/g |
E.COLI | < 10 kBe/G |
SALMONELLA | negativní ve 125 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Jablka a hrušky |
---|---|
Hmotnost: | 6 kg |
Země původu: | Polsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.