Skořice

Skořice je koření, které se získává z vnitřní kůry stromů rodu Cinnamomum. Má charakteristickou sladce pikantní chuť a vůni, která je oblíbená po celém světě. Skořice se často používá v kuchyni k dochucování sladkých i slaných pokrmů a má také významné léčivé vlastnosti.

Skořice se získává z kůry skořicovníku, která se po sklizni oloupá, nechá se sušit a následně se stáčí do tyčinek nebo se drtí na prášek. Proces sklizně a sušení vyžaduje značnou pečlivost. Sklizeň se obvykle provádí dvakrát do roka, kdy se odřezává vnější vrstva kůry, aby byla zachována ta vnitřní, bohatá na aromatické oleje.

Existují dva hlavní druhy skořice:

  1. Cejlonská skořice (Cinnamomum verum):

  2. Cassia skořice (Cinnamomum cassia):

Najczęściej sprzedawane

Cynamon mielony Bio Ceylon
Na stanie! (8 szt)
Kod : 297K
 
mielony cynamon
Na stanie! (>10 szt)
Kod : 304-1
 
Cynamon mielony Bio cejloński
Na stanie! (>10 szt)
Kod : 301-1
 

Sortowanie produktów

23 pozycji razem

Lista produktów

000002134 3659 skorice mleta sacek
Cynamon mielony
Na stanie! (1 szt)
Kod : 002-1
000001549 648 shutterstock 144332308
Cynamon mielony
Na stanie! (>10 szt)
Kod : 02K
000001526 82961 skorice mleta bio sacek
BIO
Kod : 301-1
000001910 993 shutterstock 135251018
BIO
Kod : 297K
000000542 82952 skorice mleta sacek
mielony cynamon
Na stanie! (>10 szt)
Kod : 304-1
000006586 Organic%20cassia%20cinnamon
BIO
Kod : 00693-1
000006588 Organic%20cassia%20cinnamon
BIO
Kod : 00692-1

Kontrolki listy

23 pozycji razem