Quinoa vločky BIO 3kg
Kód: 598/3KDetailní popis produktu
Quinoa je často mylně označovaná za obilovinu, přitom se jedná o pseudoobilovinu. Pseudoobilovina má v gastronomii prakticky stejné využití jako obiloviny, akorát nepatří mezi obilní trávy.
Jméno quinoa pochází z jazyka Inků a znamená „matka zrno“. Pochází z Jižní Ameriky, přesněji z andské oblasti zemí Peru, Chile a Bolívie. Evropští kolonizátoři quinou označili jakožto „inckou pšenici“ a považovali ji za jídlo pro chudé. To způsobilo, že se v Evropě moc populární nestala, až v posledních desítkách let je ve větším povědomí a oblibě.
My jsme pro vás vybrali tu nejlepší quinou a udělali jsem z ní vločky. Asi většina z nás zná ovesné nebo pšenišné vločky, ale tyto jsou právě z quinoy. Příprava je podobná jako u většiny vloček: stačí je zalít horkou vodou nebo mlékem, nechat chvíli odstát a máte hotovou rychlou snídani.
Složení: 100 % quinoa vločky BIO
Země původu: Bolívie
Balení: 3 kg
CZ-BIO-002/Zemědělská produkce mimo EU
Minimální trvanlivost: min 12 měsíců od okamžiku produkce
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)
Nutriční hodnoty na 100g výrobku:
ENERGIE [kJ / kcal]: 1530 / 366
TUKY [g]: 5,9
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] : 0,5
SACHARIDY [g]: 62,4
z toho CUKRY [g]: 1,6
VLÁKNINA [g]: 6,9
BÍLKOVINY [g]: 12,2
SŮL [g]: 0,01
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Chemicko-fyzické vlastnosti:
OBSAH VODY: <9 %
Mikrobiologické vlastnosti:
CELKOVÝ POČET MIKROORGANISMŮ: max. 10.000 KbE/ g
BACILLUS CEREUS: max. 100 KbE/ g
STAFYLOKOK: max. 100 KbE/ g
ENTEROBAKTERIE: max. 1.000 KbE/ g
KVASINKY: max. 1.000 KbE / g
PLÍSNĚ: max. 1.000 KbE / g
E. COLI: negativní
SALMONELLA: negativní v 25g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vločky |
---|---|
Hmotnost: | 5 kg |
Země původu: | Peru |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.