Skořicový cukr 13% BIO 1 kg

Kód: 00044-1
BIO
Skladem (>10 ks)

Skořicový cukr využijete především při pečení: často se používá v kombinaci s jablky do jablečných moučníků, jako je třeba závin. Zde s jablíčky vytvoří úžasnou dvojici chutí, kterou budete chtít zkusit!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Skořicový cukr využijete především při pečení: často se používá v kombinaci s jablky do jablečných moučníků, jako je třeba závin. Zde s jablíčky vytvoří úžasnou dvojici chutí, kterou budete chtít zkusit!
Ale co je vlastně skořice a na co je dobrá? Skořice je kořením, které je kůrou stromu. Tento strom pochází z Asie a první zmínky o něm jsou z Číny z období 4000 let př. n. l., následně se skořice dostala do Řecka. Dokonce Aristoteles znal skořici a domníval se, že pochází z dalekých zemí, odkud ji donášejí obrovští ptáci. Až Alexandr Makedonský (žák Aristotelův) při tažení do Indie poznal pravdu o tomto koření. K nám do Česka se skořice dostala až v 15. století.
Skořice má blahodárné účinky na naše zdraví (při pravidelné konzumaci): napomáhá trávení, pomáhá ženám při silné menstruaci, podporuje chuť k jídlu, pomáhá snižovat cholesterol a v zimně nás spolehlivě zahřeje a dokáže nás do jisté míry ochránit před sezónním nachlazením a chřipkou.

Složení: 87 % cukr, 13 % skořice

Balení: 1 kg

Skladování: chladné, tmavé a suché místo

Nutriční hodnoty na 100 g výrobku

ENERGIE [kJ / kcal]

1624,54/388,34

TUKY [g]

0,42

z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g]

0,12

SACHARIDY [g]

94,11

z toho CUKRY [g]

91,94

VLÁKNINA [g]

3,17

BÍLKOVINY [g]

0,51

SŮL [g]

0,01

Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.

Doplňkové parametry

Kategorie: Sladidla
Hmotnost: 1.2 kg
Země původu: Česko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: