Agáve inulin prášek BIO 3 kg
Kód: 849/3KDetailní popis produktu
Když se řekne agáve, mnohým z nás se vybaví tequila. Rod agáve je ale velmi bohatý a díky tomu můžeme z této rostliny získat mnohem více.
Odkud agáve pochází? Tentokrát se zaměříme na Jižní Ameriku, a to přesněji na stát Mexiko, kde se pěstuje nejhojněji. Slovo agáve pochází pravděpodobně ze starořeckého slova agauós, což znamená vznešená, obdivuhodná, krásná.
Agáve je vskutku obdivuhodnou rostlinou a jak už jsme si dříve zmínili, dá se z ní udělat mnohem více, než jen slavný alkoholický nápoj – třeba takový inulin! Co to ale je? Agáve inulin je vysoce rozpustná prebiotická vláknina (působí tedy kladně na naši střevní mikroflóru), která se extrahuje z rostliny agáve. Pro nás to znamená to, že inulin funguje jakožto přírodní sladidlo, které nemá umělou pachuť a obsahuje velké množství prospěšné vlákniny. To vše ocení nejen lidé, kteří se snaží stravovat zdravě ať už z jakýchkoli důvodů. Inulin z agáve je veganský a přirozeně bezlepkový.
Jak a kde agáve inulin využít? Doporučenou dávkou je cca 5-10 gramů denně, které můžete rozpustit ve vodě, smoothie nebo v kaši. Vzhledem k tomu, že se jedná o sladidlo, potěší vás také při pečení a přípravě dezertů, kde báječně nahradí běžný cukr. Nejen, že je inulin zdravější než rafinovaný cukr, ale obsahuje méně kalorií a funguje jako prebiotikum s vysokým obsahem vlákniny. Ať už striktně dodržujete zdravý životní styl, nebo rádi experimentujete, jsme si jisti že inulin z rostliny agáve vás jedině mile překvapí.
Složení: 100 % agáve BIO
Země původu: Mexiko
Balení: 3 kg
CZ-BIO-002/Zemědělská produkce mimo EU
Minimální trvanlivost: min. 36 měsíců od data výroby
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20 °C, max. 65% vlhkost vzduchu)
Nutriční hodnoty na 100g výrobku | |
ENERGIE [kJ / kcal] | 822 / 204 |
TUKY [g] | 0,0 |
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] | 0,0 |
SACHARIDY [g] | 6,0 |
z toho CUKRY [g] | 6,0 |
VLÁKNINA [g] | 90,0 |
BÍLKOVINY [g] | 0,0 |
SŮL [g] | 0,33 |
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Chemicko-fyzické vlastnosti | |
VODA | max. 5 % |
ČISTOTA | 99,50 % |
ZLOMKY | max. 10 % |
Mikrobiologické vlastnosti | |
CELKOVÝ POČET MIKROORGANISMŮ | < 100.000 KbE/g |
ENTEROBAKTERIE: | < 100 KbE/g |
PLÍSNĚ | < 10.000 KbE/g |
E.COLI | < 10 KbE/g |
SALMONELLA | negativní ve 125 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sladidla |
---|---|
Hmotnost: | 4 kg |
Země původu: | Mexiko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.