Rozinky Sultánky BIO
Kód: 047KSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Lidé se dělí na dva tábory – ti, kteří je milují a ti, kteří je nesnášejí. Ano, řeč je tady o rozinkách. Pokud jste ještě k rozinkám nenašli cestu, právě naše rozinky vás přesvědčí, jak jsou lahodné!
Historie rozinek spadá do období 2000 let př. n. l. A už v té době lidé věděli, jak je toto sušené ovoce úžasné. Dokonce jsou rozinky zmiňovány v Bibli. Co se týče dnešní doby, staly se populárními a v Evropě patří mezi největší producenty Španělsko, Řecko a Itálie. Avšak co se týče celosvětové produkce, dominují Spojené státy americké, přesněji stát Kalifornie.
Rozinky a jejich vliv na zdraví. Popravdě, je toho opravdu dost, co rozinky dokáží s naším tělem – od napomáhání snižovat tlak, prohlubování spánku, až po vliv na mužskou sexuální výkonnost. Dokonce se zjistilo, že byť jsou rozinky sladké, prospívají našim zubům a dásním. Tomu můžeme vděčit fytochemikáliím, které se v rozinkách vyskytují. Fytochemikálie jsou antioxidanty roslinného původů a v laboratořích přišli na to, že právě některé z nich zabraňují tvorbě zubního plaku a kazům, zároveň také brání bakteriím, které způsobují onemocnění dásní.
Rozinky sultánky aneb kde je využít? Je více druhů rozinek a sultánky patří mezi ně. Tento druh je velmi sladký a dělá se z velkých žlutozelených hroznů. Použít je můžete prakticky kamkoli: ať už tradičně do vánočky, jako sladidlo do kaší, méně známá je indická omáčka zvaná čatní, rovněž dělaná z rozinek. Určitě je oceníte i v salátech, protože s chutí zeleniny překvapivě krásně harmonizují.
Složení: 100 % rozinky sultánky BIO
Země původu: Uzbekistán
Balení: 12,5 kg
CZ-BIO-002/Zemědělská produkce mimo EU
Minimální trvanlivost: min. 12 měsíců od okamžiku produkce
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (8°C, max. 65% vlhkost vzduchu)
Nutriční hodnoty na 100g výrobku:
ENERGIE [kJ / kcal]: 1358 / 325
TUKY [g]: 0,5
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] : 0,1
SACHARIDY [g]: 75
z toho CUKRY [g]: 59
VLÁKNINA [g]: 4
BÍLKOVINY [g]: 3
SŮL [g]: 0,03
SODÍK [mg]: 11
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Chemicko-fyzické vlastnosti:
OBSAH VODY: max. 18 %
STONKY : max. 10 ks/krabice
Mikrobiologické vlastnosti:
CELKOVÝ POČET MIKROORGANISMŮ: < 100.000 KbE/ g
ENTEROBAKTERIE: < 100 KbE/ g
PLÍSNĚ: < 10.000 KbE / g
E. COLI: < 10 KbE/g
SALMONELLA: negativní v 125g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rozinky |
---|---|
Hmotnost: | 14 kg |
Země původu: | Turecko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.