Ostružiny lyofilizované prášek BIO

Kód: 593K
Skladem (1 ks)

Původně jako okrasné keře, dnes lahůdka. Řeč je o ostružinách, které mají velmi dobré antioxidační účinky, obsahují vitamín P, velké množství vitamínu C, kyselinu citronovou, vinnou a jablečnou, draslík, železo a hořčík. Ostružiny jsme mrazem osušili a následně namleli na prášek. Výhodou je, že ostružiny neztratily svou jedinečnou chuť, takže stále chutnají jako ty čerstvé.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Původně jako okrasné keře, dnes lahůdka. Co vše vlastně víme o ostružinách?
Z historie ostružin. Ostružiny byly známé už ve starém Egyptě, kde se používaly jako léčivo. K nám do Evropy se dostaly ale až v 19. století z Ameriky. Původně se u nás ale nepěstovaly kvůli svým plodů, ale kvůli keřům jako takový – keře totiž sloužily v zahradách na okrasu. Dnes ale už víme, že na ostružiny není jen pěkný pohled, ale že potěší naše tělo a to hlavně chutě.
Co užitečného v ostružinách najdeme? Ostružiny mají velmi dobré antioxidační účinky díky flavonoidům (také vitamín P), kterých je nejvíce v tmavých odrůdách ostružin. Vitamín P kladně působí na hemeroidy, pružnost cév, křečové žíly a zvýšený krevní tlak. Dále obsahují poměrně velké množství vitamínu C, který podporuje naši imunitu. Nechybí v nich ani kyselina citronová, vinná a jablečná, draslík, železo a hořčík.
Co je lyofilizovaný ostružinový prášek a kam ho využít? Lyofilizace, nebo také sušení mrazem, je proces sušení při teplotách -55 až -100 °C pod vysokým tlakem. Ostružiny jsme takto osušili a následně namleli na prášek. Výhodou je, že ostružiny neztratily svou jedinečnou chuť, takže stále chutnají jako ty čerstvé. Proto je můžete využít do kaší, smoothies a jiných jídel, kde uvítáte tu jemně kyselou, ale lahodnou chuť ostružin! Zároveň je tento prášek vhodným přírodním barvivem.

Doplňkové parametry

Kategorie: Ostatní ovoce
Hmotnost: 17 kg
Země původu: Polsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: