Makadamový ořech jumbo RAW 3kg
Kód: 003/3KDetailní popis produktu
Makadamové ořechy nejsou vůbec snadné získat – pocházejí totiž z Jižní Afriky a navíc jejich skořápka je tak tvrdá, že se k jejímu rozlousknutí používá speciální pilka, která na každém oříšku zanechává typickou čárku. Ale výsledek stojí za tu námahu, protože právě makadamové ořechy s jemnou máslovou chutí patří k jedněm z nejzdravějších ořechů! Jsou sice mastné (je v nich obsaženo okolo 70 % tuku), ale navzdory tomu jsou vynikající při boji s vysokým cholesterolem. Obsahují rovněž vitamín E, selen, mangan a esenciální aminokyseliny, které jsou základem pro stavbu bílkovin v našem těle. Makadamy vám zpříjemní den v kaších, oříškových směsích, jako ozdoba na vaše oblíbené dezerty nebo si vychutnejte jejich neodolatelnou chuť jen tak, jakožto zdravé zobání u televize. Makadamový ořech jumbo je větší, než běžné makadamy a je RAW.
Složení: 100% makadamové ořechy
Země původu: Keňa
Balení: 3kg
Minimální trvanlivost: min 12 měsíců od okamžiku produkce
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)
Nutriční hodnoty na 100g výrobku | |
ENERGIE [kJ / kcal] | 3240/786 |
TUKY [g] | 76,1 |
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] | 11,9 |
SACHARIDY [g] | 13,4 |
z toho CUKRY [g] | 4,1 |
VLÁKNINA [g] | 8 |
BÍLKOVINY [g] | 7,8 |
SŮL [g] | 0,010 |
SODÍK [mg] | 3 |
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Chemicko-fyzické vlastnosti | |
OBSAH VODY | cca 1,5% |
VELIKOST | 16-21 mm |
Mikrobiologické vlastnosti | |
CELKOVÝ POČET MIKROORGANISMŮ | < 1.000.000 KbE/g |
PLÍSNĚ | < 10.000 KbE/g |
E-COLI | < 10 KbE/g |
SALMONELLA | negativní v 125g |
KOLIFORMNÍ BAKTERIE | < 1.000 KbE/g |
KVASINKY | < 10.000 KbE/g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Makadamové ořechy |
---|---|
Hmotnost: | 4 kg |
Země původu: | Guatemala |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.