Skořice mletá BIO dóza 70 g

Kód: 736-1
Skladem (3 ks)

Skořici lze využít všelijak: při pečení moučníků, do teplých nápojů, ale také při výrobě domácí kosmetiky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Skořici lze využít všelijak: při pečení moučníků (např. závinů), do teplých nápojů (horké džusy, svařené víno), ale také při výrobě domácí kosmetiky (trocha skořice do balzámu na rty rty prokrví a tím se zvětší).
Ale co je vlastně skořice a na co je dobrá? Skořice je kořením, které je kůrou stromu. Tento strom pochází z Asie a první zmínky o něm jsou z Číny z období 4000 let př. n. l., následně se skořice dostala do Řecka. Dokonce Aristoteles znal skořici a domníval se, že pochází z dalekých zemí, odkud ji donášejí obrovští ptáci. Až Alexandr Makedonský (žák Aristotelův) při tažení do Indie poznal pravdu o tomto koření. K nám do Česka se skořice dostala až v 15. století.
Skořice má blahodárné účinky na naše zdraví (při pravidelné konzumaci): napomáhá trávení, pomáhá ženám při silné menstruaci, podporuje chuť k jídlu, pomáhá snižovat cholesterol a v zimně nás spolehlivě zahřeje a dokáže nás do jisté míry ochránit před sezónním nachlazením a chřipkou.

Tip pro vás: Ohřejte mléko, rozpusťte v něm máslo a přidejte skořici. Tento elixír zmírní bolest v krku a při nachlazení vás a váš organismus zahřeje.

Složení: 100 % skořice mletá  BIO

Země původu: Madagaskar

Balení: 70 g

Karton: 12 x 70g 

CZ-BIO-002/Zemědělská produkce mimo EU 

Minimální trvanlivost: min 36 měsíců od okamžiku produkce 

Celní kód: 090620000

Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)

 

Nutriční hodnoty na 100g výrobku: 

ENERGIE [kJ / kcal]:                                              1327 / 317

TUKY [g]:                                                                 3,2

      z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] :   0,9

SACHARIDY [g]:                                                      56,0

      z toho CUKRY [g]:                                             55,4

VLÁKNINA [g]:                                                         24,4

BÍLKOVINY [g]:                                                         3,9

SŮL [g]:                                                                    0,05

Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit. 

 

Chemicko-fyzické vlastnosti: 

VLHKOST: max. 11 %

 

Mikrobiologické vlastnosti: 

CELKOVÝ POČET MIKROORGANISMŮ:                   < 1.000.000 KbE/ g

PLÍSNĚ:                                                                        < 10.000 KbE /  g

KVASINKY:                                                                   < 10.000 KbE /  g

E. COLI:                                                                       < 100 KbE/g

SALMONELLA:                                                              negativní v 10g

Doplňkové parametry

Kategorie: Koření
Hmotnost: 0.07 kg
Země původu: Madagaskar

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: