Skořice mletá 500 g
Kód: 347-1Detailní popis produktu
Skořici lze využít všelijak: při pečení moučníků (např. závinů), do teplých nápojů (horké džusy, svařené víno), ale také při výrobě domácí kosmetiky (trocha skořice do balzámu na rty rty prokrví a tím se zvětší).
Ale co je vlastně skořice a na co je dobrá? Skořice je kořením, které je kůrou stromu. Tento strom pochází z Asie a první zmínky o něm jsou z Číny z období 4000 let př. n. l., následně se skořice dostala do Řecka. Dokonce Aristoteles znal skořici a domníval se, že pochází z dalekých zemí, odkud ji donášejí obrovští ptáci. Až Alexandr Makedonský (žák Aristotelův) při tažení do Indie poznal pravdu o tomto koření. K nám do Česka se skořice dostala až v 15. století.
Skořice má blahodárné účinky na naše zdraví (při pravidelné konzumaci): napomáhá trávení, pomáhá ženám při silné menstruaci, podporuje chuť k jídlu, pomáhá snižovat cholesterol a v zimně nás spolehlivě zahřeje a dokáže nás do jisté míry ochránit před sezónním nachlazením a chřipkou.
Tip pro vás: Ohřejte mléko, rozpusťte v něm máslo a přidejte skořici. Tento elixír zmírní bolest v krku a při nachlazení vás a váš organismus zahřeje.
Složení: 100 % skořice mletá
Země původu: Madagaskar
Balení: 500 g
Minimální trvanlivost: min. 36 měsíců od okamžiku produkce
Celní kód: 090620000
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)
Nutriční hodnoty na 100g výrobku:
ENERGIE [kJ / kcal]: 1327 / 317
TUKY [g]: 3,2
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] : 0,9
SACHARIDY [g]: 56,0
z toho CUKRY [g]: 55,4
VLÁKNINA [g]: 24,4
BÍLKOVINY [g]: 3,9
SŮL [g]: 0,05
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Chemicko-fyzické vlastnosti:
VLHKOST: max. 11 %
Mikrobiologické vlastnosti:
CELKOVÝ POČET MIKROORGANISMŮ: < 1.000.000 KbE/ g
PLÍSNĚ: < 10.000 KbE / g
KVASINKY: < 10.000 KbE / g
E. COLI: < 100 KbE/g
SALMONELLA: negativní v 10g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Země původu: | Madagaskar |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.