Kokosová mouka BIO 5kg
Kód: 741/5KDetailní popis produktu
Původ palem, na kterých rostou všemi známé kokosy není přesně znám, ale lidé se domnívají, že pocházejí z ostrova Mu, který se nachází v Pacifiku. Kokosovník ořechoplodý (tj. druh palmy, na kterém rosou kokosy) se pěstuje již přes 3000 let, avšak k nám do Evropy se dostal až v 16. století. Tento strom v dnešní době najdeme v Jižní Americe, Asii, Africe i v Tichomoří. Avšak zajímavostí kokosovníků je, že plodí až po 7 letech a kokos ve tvrdé hnědé a chlupaté skořápce, který jistě všichni známe, roste po dobu 12 měsíců.
Vy naštěstí tak dlouho čekat nemusíte, protože právě my vám nabízíme výrobky z těch nejlepších kokosů! Co je ale na těchto oříšcích tak výjimečného? Dužina kokosů obsahuje až 60 % tuku, ale obsahuje tělu prospěšné minerály jako je fosfor, draslík, hořčík nebo třeba křemík. Právě kokosová dužina pomáhá ke zlepšení paměti a čistí naši pokožku.
Je až neuvěřitelné, že i z kokosu se dá vyrobit kokosová mouka. Avšak proces je malinko komplikovanější: jako první je třeba vydlabat kokosovou dužinu, která se následně lisuje a dává se ke sušení. Jakmile je dužina usušená, dává se do mlýnů, kde se z ní stává mouka.
Využití: Tato mouka má kokosově nasládlou chuť a jemnou vůni kokosu. Její výhodou je fakt, že je přirozeně bezlepková a můžete ji využít jako náhradu mouky pšeničné. Mouka se hodí především do sladkých jídel, jako jsou nejrůznější dezerty, koláče, sladké pečivo, ale taky do kaší a jogurtů.
Složení: 100 % kokosová mouka BIO
Země původu: Srí Lanka
Balení: 5 kg
CZ-BIO-002/Zemědělská produkce mimo EU
Minimální trvanlivost: min 12 měsíců od data produkce
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)
Nutriční hodnoty na 100g výrobku | |
ENERGIE [kJ / kcal] | 1636/391 |
TUKY [g] | 13,3 |
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] | 12,3 |
SACHARIDY [g] | 60,3 |
z toho CUKRY [g] | 8,6 |
VLÁKNINA [g] | 42,5 |
BÍLKOVINY [g] | 18 |
SŮL [g] | 0,03 |
SODÍK [mg] | 11 |
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Chemicko-fyzické vlastnosti | |
VLHKOST | 5,00 % |
Mikrobiologické vlastnosti | |
CELKOVÝ POČET MIKROORGANISMŮ | < 5.000 KbE/g |
ENTEROBAKTERIE | < 100 KbE/g |
PLÍSNĚ | < 100 KbE/g |
SALMONELLA | negativní |
E. COLI | negativní |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kokos |
---|---|
Hmotnost: | 7 kg |
Země původu: | Filipíny |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.