Karob BIO 5kg
Kód: 092/5KDetailní popis produktu
Karob můžete najít také pod názvem svatojánský chléb. Jeho domovem je pravděpodobně Arabský poloostrov, avšak v dnešní době se karob pěstuje prakticky kdekoli na světě.
Jaký je ale rozdíl mezi karobem a kakaem? I když mají podobnou chuť karob je o něco sladší, proto doporučujeme, pokud budete kakao nahrazovat karobem, zkuste omezit množství přidaného cukru. Jinak karob a kakao mají podobnou chuť, proto je vhodný na pečení i tvorbu a dekoraci dezertů.
Jaký má karob vliv na naše zdraví? Výhodou je, že obsahuje méně tuků než kakao, zvyšuje elasticitu pokožky, neobsahuje kofein, kladně působí na naši trávící soustavu a pomáhá snižovat zvýšený cholesterol.
Nebojte se a použijte jej ať už jako náhradu kakaa nebo pro zpestření ve vaší kuchyni.
Složení: 100 % karob prášek BIO
Země původu: Itálie
Balení: 25 kg
CZ-BIO-002/Zemědělská produkce EU
Minimální trvanlivost: min 24 měsíců od okamžiku produkce
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)
Nutriční hodnoty na 100g výrobku | |
ENERGIE [kJ / kcal] | 1255/300 |
TUKY [g] | 0,65 |
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] | 0,09 |
SACHARIDY [g] | 49,1 |
z toho CUKRY [g] | 40,5 |
VLÁKNINA [g] | 39,8 |
BÍLKOVINY [g] | 4,6 |
SŮL [g] | 0,088 |
SODÍK [mg] | 35 |
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Chemicko-fyzické vlastnosti | |
OBSAH VODY | max. 5% |
VELIKOST ZRNA | 98% trough mesh 75 um |
POPEL | < 4,5 % |
Mikrobiologické vlastnosti | |
CELKOVÝ POČET MIKROORGANISMŮ | < 100.000 KbE/g |
KVASINKY | < 10.000 KbE/g |
PLÍSNĚ | < 10.000 KbE/g |
E.COLI | < 100 KbE/g |
SALMONELLA | negativní 25 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kakao/ Karob |
---|---|
Hmotnost: | 6 kg |
Země původu: | Itálie |
Odpovědět