Karob BIO 5kg

Kód: 092/5K
5kg BIO
Skladem (>10 ks)

Karob můžete najít také pod názvem svatojánský chléb. Má podobnou chuť jako kakao, ale obsahuje méně tuků. Nebojte se a použijte jej ať už jako náhradu kakaa nebo pro zpestření ve vaší kuchyni.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Karob můžete najít také pod názvem svatojánský chléb. Jeho domovem je pravděpodobně Arabský poloostrov, avšak v dnešní době se karob pěstuje prakticky kdekoli na světě.
Jaký je ale rozdíl mezi karobem a kakaem? I když mají podobnou chuť karob je o něco sladší, proto doporučujeme, pokud budete kakao nahrazovat karobem, zkuste omezit množství přidaného cukru. Jinak karob a kakao mají podobnou chuť, proto je vhodný na pečení i tvorbu a dekoraci dezertů.
Jaký má karob vliv na naše zdraví? Výhodou je, že obsahuje méně tuků než kakao, zvyšuje elasticitu pokožky, neobsahuje kofein, kladně působí na naši trávící soustavu a pomáhá snižovat zvýšený cholesterol.
Nebojte se a použijte jej ať už jako náhradu kakaa nebo pro zpestření ve vaší kuchyni.

Složení: 100 % karob prášek BIO

Země původu: Itálie

Balení: 25 kg

CZ-BIO-002/Zemědělská produkce EU 

Minimální trvanlivost: min 24 měsíců od okamžiku produkce 

Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)

Nutriční hodnoty na 100g výrobku
ENERGIE [kJ / kcal] 1255/300
TUKY [g] 0,65
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] 0,09
SACHARIDY [g] 49,1
z toho CUKRY [g] 40,5
VLÁKNINA [g] 39,8
BÍLKOVINY [g] 4,6
SŮL [g] 0,088
SODÍK [mg] 35

Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.

Chemicko-fyzické vlastnosti
OBSAH VODY max. 5%
VELIKOST ZRNA 98% trough mesh 75 um
POPEL < 4,5 %

 

Mikrobiologické vlastnosti
CELKOVÝ POČET MIKROORGANISMŮ < 100.000 KbE/g
KVASINKY < 10.000 KbE/g
PLÍSNĚ < 10.000 KbE/g
E.COLI < 100 KbE/g
SALMONELLA negativní 25 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Kakao/ Karob
Hmotnost: 6 kg
Země původu: Itálie
Nevyplňujte toto pole:
J Avatar autora Karob 7.1.2023 16:40
Prosim o info zda karob powder je z prazeneho karobu. Dekuji
Odpovědět
A Avatar autora Karob 8.1.2023 12:53
Dobrý den Ve specifikaci je napsáno, že karob je sušený na 90°C ale není napsáno, jestli je pražený nebo ne, prověřím u dodavatele. S pozdravem Jozef Vicen