Hořčice žlutá BIO 3kg

Kód: 00003/3K
3kg BIO
Skladem (>10 ks)

Ze semínek hořčice se vyrábí hořčice, ale můžeme ji použít do marinád, při konzervování zeleniny i ryb. Když semínka opražíte a přidáte je k zelenině či rybám, budou se vám sbíhat sliny!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hořčice žlutá (také může být označována jako bílá) pochází z jižní Evropy, ale v dnešní době ji najdeme vypěstovanou všude, kde je mírné klima. Jak všichni víme, právě ze semínek hořčice se vyrábí hořčice, ale můžeme ji použít do marinád, při konzervování zeleniny i ryb. V (pro nás exotické) Indii dávají opraženou hořčici do přepuštěného másla (Ghí), které díky tomu dostane oříškovou chuť. Mimo jiné se semínka používají do kari-past a různých směsí koření. Když semínka opražíte a přidáte je k zelenině či rybám, budou se vám sbíhat sliny. Její účinky na naše zdraví jsou také zajímavé! Obsahuje totiž velké množství vitamínu C a napomáhá chránit proti vypadávání vlasů.

Složení: 100 % hořčičné semínko BIO

Země původu: Maďarsko

Balení: 3 kg

CZ-BIO-002/Zemědělská produkce EU 

Minimální trvanlivost: min 24 měsíců od okamžiku produkce 

Skladování: chladné, tmavé a suché místo (15 - 20°C)

Nutriční hodnoty na 100g výrobku
ENERGIE [kJ / kcal] 2105/503
TUKY [g] 29,0
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] 1,0
SACHARIDY [g] 28,0
z toho CUKRY [g] 7,0
VLÁKNINA [g] 15,0
BÍLKOVINY [g] 25,0
SŮL [g] 0,013

Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.

Mikrobiologické vlastnosti
CELKOVÝ POČET MIKROORGANISMŮ 5,000 cfu/g
KVASINKY 50 cfu/g
PLÍSNĚ 50 cfu/g
ENTEROBAKTERIE 10 cfu/g
E.COLI negativní v 1 g
SALMONELLA negativní ve 100 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Hořčice
Hmotnost: 4 kg
Země původu: Německo

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: