Ananas kolečka RAW BIO 1 kg
Kód: 162-1Detailní popis produktu
Historie ananasu pochází z doby objevu Ameriky, respektive pro Evropu bylo toto období významné: navzdory tomu, že toto ovoce pochází z Jižní Ameriky, ananas si našel svou cestu na poloostrov Guadeloupe, kde si jej všiml právě samotný Kryštof Kolumbus. Vzhledem evropským kolonizátorům toto exotické ovoce připomínalo borovicovou šišku (anglicky „pine“), a proto se v angličtině ananasu říká „pineapple“. Natož název, který používáme my, pochází původně z jazyka jihoamerických Indiánů, kteří mu říkali „anana“. Kolumbus se tedy rozhodl transportovat ananasy právě k nám do Evropy. V té době si ale ananasy mohl dovolit opravdu jen málokdo – byly drahé a staly se symbolem luxusu.
V dnešní době jsou naštěstí mnohem dostupnější. Za to jsme všichni rádi, protože jsou neskutečně zdravé! Ananas obsahuje velké množství vitamínu C. Toto množství závisí na odrůdě ananasu, ale přibližně se nachází cca 40 miligramů vitamínu C ve 100 gramech, což představuje okolo 80 % denní dávky vitamínu C pro jednu osobu. Dále je ananas bohatý na draslík, hořčík a vápník.
My jsme si speciálně pro vás připravili ananasová RAW BIO kolečka těch nejlepších ananasů! Ananasová kolečka můžete přidat do kaší, ovocných směsí nebo si je vychutnejte s vašimi dětmi jen tak jako zdravou svačinku.
Zajímavost: I když se jedná o ovoce, ananas roste prakticky na zemi a ne na stromě. Ananasovník, na kterém toto ovoce roste, je přízemní rostlinou a dorůstá maximální výšky 1 metru.
Složení: 100 % ananas BIO
Země původu: Srí Lanka
Balení: 1 kg
CZ-BIO-002/Zemědělská produkce mimo EU
Minimální trvanlivost: min 12 měsíců od okamžiku produkce
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max, 65% vlhkost vzduchu)
Nutriční hodnoty na 100g výrobku | |
ENERGIE [kJ / kcal] | 1310/313 |
TUKY [g] | 0,8 |
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] | 0,1 |
SACHARIDY [g] | 70,3 |
z toho CUKRY [g] | 70,3 |
VLÁKNINA [g] | 7,5 |
BÍLKOVINY [g] | 2,5 |
SŮL [g] | 0,03 |
SODÍK [mg] | 11 |
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Chemicko-fyzické vlastnosti | |
OBSAH VODY | 7-15% |
VELIKOST | cca 35-80 mm |
TLOUŠŤKA | cca 2-7 mm |
TEPLOTA SUŠENÍ | max. 45 °C |
Mikrobiologické vlastnosti | |
CELKOVÝ POČET MIKROORGANISMŮ | < 100.000 KbE/g |
ENTEROBAKTERIE | < 100 KbE/g |
PLÍSNĚ | < 10.000 KbE/g |
E.COLI | < 10 KbE/g |
SALMONELLA | negativní v 125 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Exotické ovoce |
---|---|
Hmotnost: | 1.2 kg |
Země původu: | Šrí Lanka |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.