Brusinky (klikva) s jablečnou štávou BIO
Kód: 443KSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Sušené tmavě červené až hnědé brusinky, zejména půlky, slazené jablkovou šťávou.
Brusinky (též je můžete najít pod názvem klikva), jsou plody keře. Dokonce je možné si brusinky vypěstovat na zahradě, jen jim musíte dopřát kyselou a vlhkou půdu.
Co víme o historii brusinek? Historie těchto červených bobulí spadá do doby před objevením Ameriky – zde je používali právě Indiáni. Podle jejich legendy upustila červenou bobuli ze zobáku bájná holubice. Po objevení Ameriky se o brusinky začali zajímat i evropští kolonizátoři, kteří je dovezli k nám do Evropy.
Jak brusinky působí na naše tělo? Mnoho z nás asi ví, že brusinky údajně působí jakožto prevence před zánětem močového měchýře. Tyto červené bobule mají antibakteriální a desinfekční účinky, také mohou působit proti průjmu, pomáhají posilovat imunitní systém a přispívají k regulaci zubního kazu.
A jak využít brusinky slazené jablečnou šťávou? Pokud vám brusinky přijdou příliš kyselé, ale nechcete je mít doslazované cukrem, právě pro vás jsme je osladili jablečnou šťávou! A kam takové brusinky využít? Nejlépe uděláte, když je nebudete tepelně upravovat – jedině tak si zachovají všechny své minerály a další prospěšné látky. Ale pokud si chcete upéct brusinkovou buchtu, i to je možné s těmito brusinkami.
Složení: 60 % brusinky BIO, 39 % jablková šťáva BIO, 1 % slunečnicový olej BIO
Země původu: Kanada
Balení: 11,34 kg
CZ-BIO-002/Zemědělská produkce mimo EU
Minimální trvanlivost: min 12 měsíců od okamžiku produkce
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)
Nutriční hodnoty na 100g výrobku | |
ENERGIE [kJ / kcal] | 1453/348 |
TUKY [g] | 1,3 |
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] | 0 |
SACHARIDY [g] | 80,5 |
z toho CUKRY [g] | 62 |
VLÁKNINA [g] | 4,5 |
BÍLKOVINY [g] | 1,2 |
SŮL [g] | 0,1 |
SODÍK [mg] |
53 |
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Chemicko-fyzické vlastnosti | |
VODA | 15-18% |
Mikrobiologické vlastnosti | |
CELKOVÝ POČET MIKROORGANISMŮ | < 100.000 KbE/g |
ENTEROBAKTERIE | < 100 kBe/G |
PLÍSNĚ | < 10.000 KbE/g |
E.COLI | < 10 kBe/G |
SALMONELLA | negativní ve 125 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Brusinky a borůvky |
---|---|
Hmotnost: | 13 kg |
Země původu: | Kanada |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.